Hållbarhet

Kivra jobbar för att alla ska tjäna på affären. Inte minst miljön. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar värld.

Ett hållbart system

Varje år skickas över en miljard fönsterkuvert i Sverige. Det bidrar till koldioxidutsläpp och annan miljöbelastning. Ofta hamnar denna post i en hög någonstans. Eller arkiveras i pärm efter pärm. Vi tycker att det finns ett smidigare och mer hållbart sätt att hantera post. Därför skapade vi Kivra.

Vår idé är att digital post gör det enklare både för de som skickar och de som tar emot. Samtidigt som det är vänligare mot miljön. Därför vill vi innovera tillsammans med alla parter för att skapa ett hållbart system. Digitala kvitton och avtal är ytterligare steg mot en pappersfri vardag.

Hållbarhet utgör grunden i Kivra. Och det märks i flera dimensioner. Allt från vår affärsmodell som bidrar till minskad klimatpåverkan. Till långsiktigt ägandeskap, en säker tjänst och att vi är vänliga mot alla i vår omgivning. Dessutom är vi klimatpositiva sedan december 2019. Ständigt utmanar vi oss i att göra ännu mer för miljön.

Först i världen med klimatpositiv post

Kivra har en hållbar kärnaffär. Det är vår superkraft. Men vi nöjer oss inte där. I december 2019 blev vi klimatpositiva. Det innebär att Kivra är först i världen med att erbjuda klimatpositiv post.

Kvinna sitter vid ett köksbord och arbetar på sin dator, men har blicken fäst ut genom fönstret.

Läs mer om hållbarhet